Beschermen horren ook tegen pollen?

Horren zijn gemaakt om insecten buiten te houden. Horgaas houdt slechts enkele procenten van allergiepollen tegen, dus pollengaas is nooit pollenvrij. Omdat Unilux dus geen garanties kan geven leveren we geen pollengaas.

Ik heb een huisdier. Welke hor is daarbij het meest geschikt?

Onze horren zijn in eerste instantie bedoeld om insectenvrij te ventileren. We kunnen dus niet garandereen dat uw huisdier binnen (of buiten) blijft met onze horsystemen. We hebben natuurlijk wel enkele extra stevige horvarianten. Vaste hordeuren zijn geschikt voor huisdieren, desgewenst ook met extra sterk petscreen gaas. Het is mogelijk een luik voor katten of honden te monteren in de schop- en duwplaat. Door de scharnieren kan een hond of kat de deur ook zelf open duwen.

Kan ik de bestelde hor retourneren als het niet past?

Unilux horren worden op maat gemaakt volgens de door u opgegeven specificaties en kunnen daarom niet kosteloos omgeruild worden. Als een hor niet past kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen dan in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Wilt u er zeker van zijn dat uw hor past, kies dan voor advies en service van uw dealer in de buurt.

Welke hor is geschikt voor een dakraam?

Voor dakramen is de raamrolhor Super+ het meest geschikt. Deze rolhor is goed bestand tegen grote windbelasting en is ook geschikt voor grotere of schuingeplaatste dakramen. Afhankelijk van uw dakraam kunt u ook kiezen voor onze raamrolhor Basic of Rondo. Een raamplisséhor is ook geschikt voor rechte dakramen. De raamplisséhor kan namelijk niet van boven naar onder bediend worden i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas.

Welke hor is geschikt voor een draaikiepraam?

De meest geschikte hor voor een draaikiepraam is de inklemhor of de inklem unit. Het voordeel van de inklem unit is dat deze geopend kan worden zonder dat de hor uit het kozijn genomen moet worden.

Welke hor is geschikt voor openslaande tuindeuren?

Voor openslaande tuindeuren is een dubbele Plisséfit het meest geschikt. Deze hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden, sluit perfect en is bijzonder duurzaam. Een goedkoper alternatief is de dubbele rolhordeur Basic.

Wat betekent montage ‘op- of in de dag’?

‘Op de dag’ betekent: op het kozijn en ‘in de dag’ betekent: in het kozijn.

Ik wil een hor buiten op het kozijn plaatsen, kan dat?

Afhankelijk van de draairichting van ramen en deuren zijn verschillende Unilux horren zowel op-, als in het kozijn te monteren. Bij de productinformatie geeft onze website hierover nadere informatie. Ook bij het doorgeven van de maten is het belang te weten of de hor in het kozijn of op het kozijn gemonteerd moet worden.

Hoe herken ik de originele Plisséfit?

De Plisséfit herkent u aan de sticker op het product en de sluitknop. De Plisséfit is een door Unilux gepatenteerde plisséhordeur. De Plisséfit heeft de goede eigenschappen van de Japanse plisséhordeur gecombinbeerd met de wensen en eisen van de westerse markt. Deze hordeur is in Nederland alleen verkrijgbaar via de webshop en Unilux dealers.